Aarne Oskari, grundaren av bageriet Linkosuon Leipomo, hade mottot ”På kvaliteten tummar vi inte”, och det har i alla tider varit vårt rättesnöre. Endast ett fåtal mästare besitter det kunnande som krävs för att baka Linkosuos knapriga torkade rågbröd Varrasleipä. Vid Linkosuos bakugnar i Mannakorpi i Kangasala har man känt till dessa kunskaper alltsedan 1960. Naturlig smak av äkta surdeg och råg samt knaprighet och mycket kostfiber är hemligheten bakom brödets stora popularitet. Varrasleipä bakas på trendig fullkornsråg – till hundra procent
Ingredienser: FullkornsRÅGmjöl (87 %), vatten, salt, jäst, kummin.
Näringsvärdeper 100g/100ml | ||
---|---|---|
Energi | 1357 kJ / 319 kcal | |
Fett | 2,4 g | |
varav mättade | 0,3 g | |
Kolhydrater | 56 g | |
varav sockerarter | 1 g | |
Kostfiber | 19 g | |
Protein | 9,6 g | |
Salt | 1,2 g |