Hög fiber, mindre salt, vegan, laktosfri, mjölkfri, äggfri. Gott från Finland märkt produkt av 100 % finsk spannmål. Traditionellt sött skärgårdsbröd. Förpackningen innehåller en mjölblandning, torrjäst och en bakform för en limpa. Tillsätt endast vatten. Blanda mjölblandningen och torrjästen i en skål. Tillsätt det värmda (+42 ° C) vattnet och rör om ordentligt tills degen är jämnt blandad. Häll degen i en smord bakform och låt den jäsa i cirka 45 minuter. Baka vid 175 ° C i cirka 50 - 60 minuter. Laihian Mallas Oy är ett finskt familjeföretag som köper en stor del av spannmålsråvaran från det omgivande området.
Ingredienser
VETEmjöl, socker, RÅGmalt, RÅGmjöl, rörsockersirap, HAVREkli, maltodekstrin, salt. Torrjäst (jäst, E491).
Näringsvärde per 100g/100ml | ||
---|---|---|
Energi | 1179 kJ / 282 kcal | |
Fett | 1,6 g | |
varav mättade | 0,3 g | |
Kolhydrater | 55,1 g | |
varav sockerarter | 19,1 g | |
Kostfiber | 6,2 g | |
Protein | 7,8 g | |
Salt | 0,7 g |