Det kryddade skorpmjölet från Myllyn Paras görs av malda veteskorpor som bakas av inhemskt vetemjöl. Skorpmjölet innehåller en kryddblandning som passar särskilt bra för att laga bl.a. köttbullar. Det färdigt kryddsatta skorpmjölet gör vardagen enklare då någon extra kryddning inte behövs. Använd det kryddade skorpmjölet i till exempel kött- eller grönsaksbullar och -biffar för att ge dem struktur och smak. Passar också för att panera kött-, kyckling- och grönsaksbiffar.
Ingredienser
VETEMJÖL, salt, paprika, vitpeppar, lök, vatten, kryddextrakt, jäsningsmedel (E503).
Näringsvärde per 100 g | |
Energi | 1460 kJ / 349 kcal |
Fett | 2,1 g |
varav mättade | 0,4 g |
Kolhydrater | 68 g |
varav sockerarter | 2,6 g |
Kostfiber | 4,7 g |
Protein | 12 g |
Salt | 9,6 g |